понеділок, 2 травня 2016 р.



         Чорнобиль. Його забути не дозволяє майбутнє.

      Ти відомий сьогодні кожному —             Не ім’ям своїм, а бідою.
        Тою вулицею порожньою
        Понад  прип’ятською  водою.
        Мій  Чорнобиль! Зелений пагорбе,
        У якому ти жив сторіччі!
        Запеклись перестиглі ягоди,
        Наче кров, на твоїм обличчі.

      Так розпочався урок-реквієм, присвячений 30-річниці аварії на Чорнобольській АЕС для читачів бібліотеки 25 квітня. 26 квітня 1986 року – одна з тих дат в історії України і всього світу, яку називають «чорною».
Діти прослухали розповідь бібліотекаря про трагічну ніч з 25 на 26 квітня, об 1 год 23 хв, коли вибухнув атомний реактор на 4 енергоблоці та її наслідки. Згадали та пом’янули хвилиною мовчання тих,  хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям, заради нас брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Першим був Валерій Ходорчук. Священна пам’ять тим, хто поклав своє життя, захистивши нас від радіаційної загрози. Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС. Минув 30-й рік.  А біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Звучали аудіозаписи: «Адажіо» Т. Альбіоні, «Мелодія» Скорика, «Город, которого нет»  І. Корнелюка.
В бібліотеці розгорнуто виставку «Чорнобиль. Тепер це слово знає цілий світ». Про події тих часів згадував та ділився враженнями колишній місцевий житель Черних Павло Віталійович.


Немає коментарів:

Дописати коментар