четвер, 9 травня 2019 р.

                                    Нас об’єднала Перемога!

     До 74-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні у невеличкому селі Буймер пройшов ряд заходів, присвячений Дню Пам’яті та Примирення і Дню Перемоги. 8 травня сільський Будинок культури зібрав жителів та гостей села на літературно – музичну композицію «Нас об’єднала Перемога!». Розпочали концертну програму чоловіче тріо піснею «Эх, дороги». Вся програма була насиченою та пронизана військово-патріотичною тематикою. Ведуча концерту, працівниця БК Ольга Галенко. Сергій Бєлов виконав пісні «Путь-дорожка», «Слава Україні». Зоя Комишанська - «Снег седины» та «10-й батальон». Фольклорний колектив «Берегиня» «Эсминец  суровый» та «Вот кто-то с горочки спустился». Жіночий ансамбль заспівав «Алёшу» та запальну «Тальяночку». Юля Каруна - «Ты помни, никогда не забывай», «У солдата выходной». Школярі виконали танець з вогниками та «Катюшу». Ірина Дорош прочитала власноруч написаного вірша «Україна». Чоловічий квартет «Буймерські козаки» виконав ряд музичних замальовок «Попурі воєнних пісень», «Казаки», «Синьоока Галя». Фінальним акордом стала пісня «День Победы», у виконанні тих же козаків. Глядачі аплодували стоячи зі сльозами на очах. Усі учасники святкового дійства висловлюють подяку за надану спонсорську допомогу Благодійному фонду «Разом з Кернел» та ПП Колісніченко.
А 9 Травня  відбувся урочисто-траурний мітинг «Зі сплаву геройства і мертвих і живих писалось ім’я – Перемога». Ведучі заходу – бібліотекар Ірина Шапувал та художній керівник Наталя Мірошніченко провели людей, які прийшли віддати шану живим і померлим солдатам у всенародній боротьбі із фашизмом, шляхами мужності і слави нашого народу. Вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів до обелісків та могил. Микола Комишанський, сільський голова закликав усіх пам’ятати і передавати своїм дітям історію, щоб ніколи не забували подвиг дідів.
У сільській бібліотеці цими днями до уваги читачів розгорнута хроніко - документальна експозиція «Твій подвиг, солдате, не забути».








 


                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар