четвер, 14 лютого 2019 р.

                     
  Ціна чужої війни                             Афганістан…
           Ти в наших думках,  як птиця в польоті.
            Ти в наших серцях, затихлих в скорботі.
              
15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших                     держав та 30 – річницю виведення військ із Афганістану. Понад дев’ять                 років контингент радянських військ перебував на території цієї країни.
Зі всіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулась майже кожної української родини.В Буймерській сільській бібліотеці також вшанували учасників бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів. Наші хлопці чесно й самовіддано служили у лавах Збройних Сил. Глущенко Микола Васильович брав участь у військовій операції «Дунай» у Чехословакії та Глущенко Василь Іванович 2,5 роки виконував свій військовий обов’язок в Афганістані. Восени 1983 року його призвали до армії. У місті Ташкент прийняв присягу та через 3 дні був відправлений  в місто Кабул. Служив у в/ч 85643 в автобатальйоні водієм. Був поранений, втрачав своїх товаришів. Був нагороджений медалями «Від вдячного афганського народу», «70 років Збройних Сил», «Захиснику Вітчизни», «Воїну-інтернаціоналісту». Після повернення додому весь час сумлінно працює в своєму колгоспі. Хотілось відзначити, що це Людина з великої літери. Він  завжди не багатослівний, десь в глибині душі – сумний, бо війна ніколи не забувається, чесний, завжди готовий на допомогу, з ним не страшні ніякі бурі, як каже наш сільський голова: з ним не страшно і в розвідку, і на край світу.
Ведучі – бібліотекар Ірина Шапувал та художній керівник Наталя Мірошніченко розповіли коротко етапи війни 1979-1989 років, присутні зі сльозами на очах переглянули відеоролики про автобатальйон, Кандагарський спецназ, хроніку війни, вивід військ із Афганістану. Згадали бойових товаришів та пом’янули хвилиною мовчання. Про ту війну без болю в серці навіть говорити та переглядати кадри війни тяжко, а хлопці як могли трималися і з честю виконали свій обов’язок. Голова сільської ради Микола Комишанський щиро привітав зі святом та вручив подарунки. За святковим столом ще довго згадувались воєнні дороги та перевали в горах Афгану. І скупа чоловіча сльоза промайнула на обличчі солдата. Ми від душі вдячні за мужність і витримку на воєнних баталіях. Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях міцного здоров’я, душевного спокою, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту у великому домі, який зветься Україна. Висловлюємо велику подяку  благодійній організації разом з Кернелом, регіональний менеджер Власенко Олег Дмитрович за надані кошти та подарунки воїнам-інтернаціоналістам.









Немає коментарів:

Дописати коментар