суботу, 14 січня 2017 р.

                           Зимові канікули                            разом із бібліотекою!
Зимові канікули - чудова пора для розваг та відпочинку. Школярі Буймерської школи не просиджують вільний час за комп’ютером чи планшетом, а на повну розважаються на свіжому повітрі, відвідують бібліотеку. Так, 4 січня бібліотекар сільської бібліотеки Ірина Шапувал запросила дітей, які проживають в селі Скрягівка та маленьких гостей цього села взяти участь у зимових розвагах «Планетою крокує Новий рік». На свіжому повітрі діти взяли участь у «Льодяній вікторині», «Вірите чи ні», «Дід Мороз чи Снігуронька», «Наряджаємо ялинку». Було приємно чути веселий сміх та гамір дітвори.
А 11 січня діти села Буймер завітали до сільської бібліотеки на народознавчий калейдоскоп «Баба Віхола прийшла, купу свят нам принесла». Бібліотекар розповіла про цикл зимових свят, звичаї та обряди. Провели обряд прикрашання Дідуха – символу  роду, урожаю, добробуту, символу відродження усього святого на землі. Потім обговорили обряд водіння Кози  на щедрівки.

Наступним кроком була година дозвілля – Академія творчості «Паперові чудеса. Вазони із газетних трубочок». Цей майстер – клас провела учениця 7 класу Віра Бондаренко. ЇЇ умілі ручки показували дітям та бібліотекарю як правильно робити газетні трубочки та правила плетіння. А учениця 3 класу Іра Бондаренко показала свої поробки із бісеру. Час сплинув швидко та весело.













Немає коментарів:

Дописати коментар