пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Година скорботи «Голодний рік, голодний вік…»



   22 листопада ми вшановуємо пам'ять мільйонів співвітчизників,  які  стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків;
шануючи всіх громадян,  які пережили цю  страшну  трагедію  в історії Українського народу;  усвідомлюючи моральний обов'язок перед минулими та наступними поколіннями  українців  знати і пам’ятати ті страшні події.   
     Об 11 годині працівники культури, Буймерської  сільської ради та школи зібралися біля пам’ятного знаку жертвам голодомору на сільському кладовищі. Ведучі – завідуюча сільською бібліотекою Ірина Шапувал та художній керівник Катерина Бондаренко розповіли про жахіття голоду 1932-33 років,причини та наслідки геноциду українського народу. Окремо зупинились на цифрах і фактах  по Сумській області.  Голова сільської ради Микола Комишанський наголосив,  що голодомор – це наша болюча сторінка в історії, і діти повинні її знати, і пам’ятати, щоб це лихо ніколи не повторилося. Запалили поминальну свічу та поклали на могилу букетик сухих квітів із  колосками пшениці, оповитих чорною стрічкою.                                                                                 
      У сільській бібліотеці до уваги користувачів представлено експозицію книг, фото, газетних статей «Україна в пеклі Голодомору».




Немає коментарів:

Дописати коментар